Jump to content

Photo

[6.2.4] Hibakeresés & Blz Errorok + Megoldások


 • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 Naomy

Naomy

  Legendary

 • Legendary
 • 1027 posts

Posted 17 June 2016 - 01:00 PM

[6.2.4] Hibakeresés & Blz Errorok + Megoldások
 
Emlékeztető: Mindent amit e Topic alapján teszel, a saját felelősségedre csinálod, plussz Készíts egy Másolatot a Teljes Játékodról, ha esetleg valami nagyon rosszul Sülne el!
 
1. WoD Login aktiválás:
 
Cataclysmtól eltérően, itt aktiválnod kell az accountodat, mert anélkül nem tudsz csatlakozni az új realmunkhoz. Nagyon egyszerűen aktiválható az account:
 
 
 
2.Logolj be az Accountodba amit Még MoP-hoz, vagy Cataclysmhoz használtál. Miután beloggoltál látni fogod az Account Paneledet (Felhasználonév, Vote pontok, Donate pontok..).
A Felhasználónév alatt látni fogsz egy új opciót  ’’WoD Login: Activate it now!’’ néven:
 
2uz5rg2.png
 
Aktiváld, add meg az email címet tetszőlegesen amivel majd be szeretnél jelentkezni a játékba, majd jelenlegi jelszavát az accountodnak, és kattints az ’’Upgrade account'' opcióra.
 
15hy1pz.png
 
Az account paneled innentöl mutatni fogja a WoD felhasználódat is.
 
 
2. Hogyan szerezzem be a Játékot?
 
Jelenleg 3 féle módon szerezhető be a játék:
 
Utorrent letöltése: http://utorrent.hu/letoltesek/
Vuze letöltése: http://www.vuze.com/
BitTorrent letöltése: http://www.bittorrent.com/
 
 
Ahhoz hogy letöltsd a játékot, elöbb a torrentet kell feltenned. Ez lehet ’’Utorrent’’ ’’Vuze’’, vagy akár ’’Bitorrent’’ is. Miután feltelepítetted a programot, csak szimplán futtasd a Torrent fájlt, és várd meg míg letölti. Miután letöltötted, RAR formátumban fogod látni a játékot, legajánlottabb program a fájlok kibontására a ’’WinRaR’’. Lényegtelen hova bontod ki a játékot, csak ne a System vagy Program files mappákban, vagy egyéb rendszer mappában legyen.
 
Tetszőlegesen D:/ vagy C:/Games / World of Warcraft – WoD. (például).
 
Miután Kibontottad , a Játék elindításához csak szimplán kattolj a  ’’Mwow.exe’’-ra, vagy a ’’Mwow-64.exe’’. Persze a 64.exe futtatásához mind a Rendszerednek és mind a CPUd-nak egyeznie kell (64-bitesnek kell lennie).
Ezután csak logolj be az uj Email cimed és a jelenlegi Jelszavad Segítségével.
 
 
 
2. Small Client (Ide kattolva letölthető)
 
Ez a client az a gyorsított/gyors Internet kapcsolattal rendelkező emberek számára lett kitalálva. Játék közben tölti le a hiányzó fájlokat, a teljes játékot, szóval egyéb kihagyások, üres területek tapasztalhatóak lesznek, de ez természetes. Ne ezt az opciót kövesd ha az internet kapcsolatod lassú. De ahogy csak fennt említettem töltsd le, készíts egy Külön Mappát neki , külön meghajtóra mint például:
C:\Games\World of Warcraft WoD\
 
Miután kibontottad, hogy elindítsd a játékot csak szimplán futtasd a 2 ExE egyikét, "mwow-64.exe" vagy "mwow.exe". a 64-bites Exe futtatásához mind a Rendszerednek és a CPU-dnak egyeznie kell (64-bitesnek kell hogy legyen). Majd add meg a jelszavad és az uj Email Címed és lépj be. Laggok ebben az esetben tapasztalhatóak lesznek, ne aggódj amiatt, hisz a wowod épp letölteni fogja a megfelelő, és egyben hiányzó fájlokat, és neked csak várnod kell vele míg teljesen végez. Ez körülbelül 1- 15 percet fog igénybe venni hogy ahol vagy épp, amit csinálsz épp teljesen betöltődjön, de ez persze az internet kapcsolatodtól függ.
 
3. A Játék Letöltése  más weboldalról vagy Retailról:
 
Igen ezis egy lehetséges opció. Máshonnan is letölthető a játék , más szerverekről, vagy Battle.netről. Mindkettő opció lehetséges és kiválóan tud működni. Battlen.net verziót itt találod: https://us.battle.net/account/download
 
Retail verzió használása esetén annyi komplikáció léphet fel hogy miután megjelenik a Legion patch akkor nem fog tovább a Játék működni. Szóval ha Retail verziót használsz akkor ajánlom hogy készíts egy másolatot a játékról egy másik meghajtóra, és ne a Program File mappába vagy a System mappába. Ez úgymond kioldja /Unlinkeli a Battle.netről és több hozzáférhetőséget fog adni a Játék elindításához. Mindenesetre, Mikor WoW Klientet akarsz használni, akkor azt más programok nem használhatják, Például ha nincs bezárva az Utorrent akkor közbe a Játékot seedeli, Magyarán folyamatban van a játék, vagy épp használatban van a Battle.Neten.
Miután ezekkel kész vagy, töröld a Cache mappát, interface és WTF Mappákat a WoW főmappán belül és töltsd le az alábbit linket:
Bontsd ki a WoW Főmappádba kattolj a felülírásra, majd a Starterek egyikét ("mwow-64.exe" or "mwow.exe") futtasd. Ahogy fennt említettem a 64-bites Exe használatához Egyeznie kell mind a rendszerednek és a CPUd-nak is, anélkül nem fog működni.
 
3. Hibakeresés:
 
Update! A topic folyamatosan frissülni fog újabb és újabb problémákkal + megoldásokkal.
 
Megszokott dolgok, amiket az MMORPG Játékok 80%-ában Ellenőrizni, és ha szükséges, Alkalmazni:
 
- Ellenőrizd le az Anti-Vírus szoftvered / Tűzfalt, sokféle errort kaphatsz csak mert az említett dolgok egyike Blokkolja a játékot.
 
Személyesen én AVG-t használok és hogy elinduljon a játék a Kitevők közé kellett hogy tegyem azt az Exe-t amivel majd a játékot futtatom, ebben az esetben a ’’ mwow-64.exe ’’-t.(minden program tartalmazza ezt az opciót. Speciális beállitások / kivételek)
 
Útmutató, hogyan tudom a játékot a kivételek közé tenni? (AVG Teszt, más programoknál is hasonlóképp található meg)
 
Fontos, hogy Azt a Fájlt tedd a kivételek közé, ami összeütközik a Vírusírtóddal, az esetek 90%-ában a WoW.-Exe, vagy a WoW.64-bit Exe, Az amelyikkel a játékot elindítod.
 
1.
zv2bh3.png
 
2.
 
255nkn9.png
3.
n3rr5k.png
 
4.
fodg9d.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -- - - - -
 
- Ha esetleg neked a játék elinditása közben, után Blokkolja a vírusírtód a játékot akkor a tűzfalbeállításokon belül add hozzá azt az exe-t amivel majd futtatod a játékot, vagy csak szimplán kattolj a felugró ablakra.
 
Útmutató, hogyan tudom beállítani a Játékot a Tűzfalon belül? (AVG-n keresztül, de más programoknál is hasonlóképpen van)
 
Fontos, hogy azt az Exe-t engedélyezd a tűzfaladon belül, Amelyiket a Vírusírtó Tűzfala / Rendszer Tűzfala Tilt le, Ezt akkor fogod látni amikor elindítod a játékot és a jobb alsó sarokban megjelenik egy ablak.
 
1. 
30rr12s.png
 
2.
n6536r.png
3.
 
''Létrehozás'' - > Alkalmaz - > Ok
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
- Töltsd le a legujabb Szoftvereket a rendszeredre. A Régiek nagyon sok problémát tudnak okozni. Feltétlenül ne a Windows Update opción keresztül frissítsd a dolgokat, hanem más weboldalakról (például a szoftver márka hivatalos oldaláról), a Windows update az Irodai munkára hasznos, semmi másra.. A Játék esetében semmi jóra ne számíts.
 
- Szintén ajánlom a ’’Iobit’s Driver Booster’’ nevű programot, kiváló program a Driverek karbantartásához. Az ingyenes verzió kicsit lassabban töltheti le a dolgokat, mivel nem PRO Verziójú ami egyébként fizetős, de az Ingyenes verzió szintén,ugyanugy viszi véghez a munkát mint a PRO.
 
- Probáld meg Újraindítani a Renszered,Routered, Modem és minden más felszerelésed. Valakinek működik valakinek nem, épp ezért adunk meg minnél több probléma megoldó opciót.
 
- Net Framework 4 szintén megoldás, persze a legujabb verzióra frissitve. Nagyon ugy néz ki hogy nagyon sok rendszer a WoW-nál épp ettől függ. És ez nagyon sok speciális CAS Errort okozhat, azaz hibát.
 
- A Programot egyébként itt szerezheted be: https://www.microsof...s.aspx?id=17851
 
(Ha Windows 10-et használsz ezt a lépést nyugodtan kihagyhatod hisz már alapbol tartalmazza a progit.)
 
 
 
3.1 CAS ERROR:
 
 
 
Ezt az Errort legfőképp File hozzáférési hiba, Internet általi hiba, és hibás fájl probléma okozhatja. Listáztam pár megoldást, ami segíthet:
 
- Menj biztosra hogy semmi más program nem használja a WoW-ot. Itt értem Torrentet, töröld ki onnan miután letöltötted a játékot, és a Battle.netr applikációrol is unlinkelned kell.(Ha Retail verziót használsz) Mert nagyon sok komplikációt okozhat a fájlaid között és le blokkolhatja a hozzáférést is.
 
- Szintén menj biztosra hogy a WoW-od nem épp a System mappában vagy az asztalon, akár a Program Files-ben van.
 
- Úgyszintén menj biztosra hogy sem az Anti-Vírus szoftvered, és sem a Tűzfalad nem blokkolja a játékot, tedd az indító fájlt a kitevők közé , és a tűzfalbeállításokon belül is addold be.
 
- Másik dolog ami segíthet az hogy Jobb Klikk a főmappára (ez esetben a WoW mappára), válaszd ki a Tulajdonságok oppciót majd pipáld ki az írásvédett részleget.
 
- Szintén egy megoldás ha a játékot Adminisztrációs módban futtatod.
 
 
 
Lehet hogy épp rossz a Config vagy Indices Mappáknál van a probléma,Ennek megoldásához, menny bele a WoW/Data mappába és a meglévő Config vagy Indices mappákat vidd máshova a főmappán(wow) belül, vagy csak szimplán töröld ki, és töltsd le az alábbit: 
 
 
- Egy másik mappa szintén okozhat problémát, a Rejtett Blizzard Entertainment mappa.
 
- Az alábbiképpen tudod beállitani hogy látszódjon minden rejtett mappa/fáj amivel a géped rendelkezik:
 
 
Miután kész vagy vele, menny bele a C:/ meghajtóba, nyisd meg a ProgramData mappát. És ott töröld a Blizzard Entertainment mappát.
 
Szintén az Anti Vírus programod lezárhatja a ’’shmem’’ fájlt, ami CAS Errort okozhat. Ez a fájl megtalálható a WoW mappa / Data / data’’. Ha nincs ott vagy épp Blokkolva van. Ez esetben Nevezd át a WoW mappádat valami másra, hogy ne legyen lezárva, vagy indítsd ujra a számítógéped, és töltsd le a fájlt innen, és helyezd el a megfelelő helyre ( Data/data”):
 
 
 
 
3.2 BLZ51900003 Error
 
 
Ez az error Beloggolás után jelenhet meg. Ha ezt a hibakódot kapod akkor ellenőrizd le hogy biztos aktiválva van e a WoD accountod.(Fentebb megtalálod az Aktiválás Szekcióban!) Szintén a Windowsnak naprakész kell hogy legyen. Úgyszintén ellenőrizd le hogy le e van töltve + kivan bontva a WoWon belül a ’’Small Client’’, ha más clientről futtatod a játékot(itt értem például retail client, és nem az eredeti monster-wow client).
 
Itt a small client:
 
 
3.3 Rossz addonok
 
 
Ha problémád van az addonokkal, nem jelennek meg, vagy épp nem működne korrektül:
 
- Légy biztos hogy a korrekt verziót használod ami kompatibilis a játékkal, letöltheted a legujjabb verziókat, DE AZOK NEM FOGNAK MŰKÖDNI MIUTÁN MEGJELENIK A LEGION.
 
- Légy biztos hogy az addonok a WoW / Interface / Addons mappán belül vannak elhelyezve.
 
- Ha a problémád tovább folytatódik, töröld le a WTF és Interface mappákat, és bontsd ki a WTF Foldert a Small clientből, persze a WoW mappádba, és futtasd a wowot addonok használata nélkül, lépj be a karakteredbe majd lépj ki, és tedd fel az addonokat újra.
 
- Mikor a Karakter választás menüben vagy  klikkelj az ’’Addons’’-ra és menny biztosra hogy az addonok ellenőrizve vannak, és ha szükséges ellenőrizd a ’’  "Load out of data addons"’’ opciót az Addonson’’ belül, kattolj rá, confirmáld, és log in.
 
3.4 BLZ51900319 Error
 
 
Ezt az Errort a szerver okozza (crash,restart, stb). Szóval csak várj amig a szerver visszanem jön és utána visszalogolhatsz, probléma nélkül.
 
3.5 BLZ51901001 vagy WOW51900328  Error
 
 
Ez az error legfőképp Rossz internet kapcsolat,csatlakozás következtében történhet meg, listáztam pár dolgot ami segíthet:
 
 
- Indítsd újra az Internetedet. Router/Modem.. Szintén megprobálhatod kikapcsolni az internetedet körülbelül ~ 5-10 Percig.
 
- Győződj meg róla hogy semmi sem Blokkolja a játékot, sem a Tűzfal, és Anti-Vírus irtód sem. Ha Kicsit visszaolvasol akkor van útmutató mind2 esethez. :)
 
- Ellenőrizd le hogy nem a blokkolja valami a 1119,8081,8085 és a 8086 portokat. Ha szükséges akkor állítsd be Tűzfalon belül. Ezt tedd meg mind a tűzfallal és a Routered tűzfalával is.!
 
 
Tűzfalnál: 
 
Vírusírtón kereszül pedig fentebb megtalálod! :)
 
 
Ha DNS problémával rendelkezel: Ennek javításához parancsort kell hogy használj. Futtatásához Windows + R billentyű és ird be a felugró ablakba:  CMD . Kattolj az Ok-ra majd megfog jelenni egy újabb fekete ablak, oda írd be:
 
ipconfig /flushdns
ipconfig / release
 
ipconfig/renew
 
A sorok utan mindig üss ENTER-t és kiléphetsz!
 
 
 
 
3.6 BLZ51914001 Error
 
 
Ha ez jelenik meg akkor valószínű hogy rossz WoD verziót használsz. A játéknak mindenféleképp 6.2.4-nek kell hogy legyen/ 6.2.4-re kell hogy patchelve legyen
 
Itt letöltheted a Minimal Klientet:
 
 
3.7 BLZ51901021 Error
 
 
- Ha ezt az errort kapod akkor valami az SSL-edet buherálja.(Mi az az SSL? itt utánnanézhetsz! http://promo-gumiabr...u/What-is-SSL/)Vagy Épp egy egy Fontos Kóddal ellátott file hiányzik,  a  "tc_bundle.txt" nevű fájl. Nagyon szükségtelennek látszik, de nagyon sok problémát okozhat, nem egy példa van rá. Innen letölthető ha HIÁNYZIK:
 
Miután letöltötted csak illeszd be a főmappádba, és Próbáld meg elindítani a játékot.
 
De Szintén vannak még megoldások:
 

- Ellenőrizd le az Anti - Vírus szoftvered + a Tűzfalad hogy nem a blokkolja e véletlenül a játékot. Fentebb olvasva megtalálod a megoldást.

- Semmiképp ne legyen beállítva Proxy Renszer a számítógépeden. Ellenőrizd le mert problémákat tud okozni.

- Csinálj egy teljes vizsgálatot a rendszereden, hogy megelőzd az egyéb problémákat, alternatívával mint például a ''Malwarebytes'' nevezetű programmal. A Malwarebytes az egy ingyenes program és megfelelően futtatható bármilyen Rendszeren. Itt letölthető:  https://www.malwarebytes.org/

- Szintén, mint az előbbieknél, itt is a Szoftvereidnek, mindennek naprakész, frissített állapotban kell lennie.

 

 
 
 
 
3.8 CDNS error(CAS nélkül)
 
 
Ez már CAS nélküli error, ez akkor történik amikor a WoW-od csatlakozni próbál a Blizzard Frissítő Szerverekhez, de eközben megakad patch szerver lista letöltés közben, aminek a dolga a hiányzó fájlok letöltése lenne. A játék nem találja a következö fájlt:  http://us.patch.batt...t:1119/wow/cdns  
 
Ha megnyitod tetszőleges böngészőn kereszül akkor lefog tölteni egy fájlt, ez esetben ''Cdns'', ha megnyitod akkor szerverek listáját fogod láni. Ha ez nem történik meg, na akkor kapod ezt az errort.
De ha ezt az errort kapod '' az oldal nem volt elérhető'',  vagy nem lehet épp csatlakozni, akármi hasonló , akkor ezeket a lépéseket kövesd:
 

- Indítsd újra a Routered,modemed, és minden más Internettel kapcsolatos dolgot, a Számítógéped is!

- Nézd meg hogy Sem a Tűzfalad, és az anti virus szoftvered nem blokkolja a WoW-ot.

- Indítsd el a Futtatot, Windows + R segítségével, üsd be hogy CMD és OK. Megjelenik egy Fekete ablak, ird be hogy:  

ipconfig / flushdns

Majd enter.

- Ellenőrizd le hogy az összes meglévő Szoftvered napra készen van, a legújjabb Frissítéssel, de leginkább az internet szoftvereket,router,modem, stb.

- De az ISP-d részéről is lehet probléma(Mi az az ISP: http://windows.micro...vice-provider). Valami megakadályozza hogy a WoW-od csatlakozzon ahoz az URL-hez (cdns). Van amikor az ISP-d épp nem tud csatlakozni valamilyen weboldalhoz, akármihez.  Lépj kapcsolatba velük és add meg nekik ezt a Linket:
 
http://us.patch.battle.net:1119/wow/cdns

Abban az esetben ha nem tudod megnyitni. Általába nekik azt kell itt megnézni hogy mi a probléma az ő oldalukon.

 

 
 
 
 
4. Rendszerkövetelmények:
 
A Követelmény minimális a játék futtatásához, ha ez alatt vagy akkor a WoW nagy valószínűséggel Crashelni fog / vagy épp minimális fps-el futni ami szaggatást eredményez
 
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750
 
RAM: 2 GB RAM (1 GB Windows XP)
 
OS: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1 with the latest service pack
 
Video Card: NVIDIA GeForce 8800 GT, ATI Radeon HD 4850, or Intel HD Graphics 3000
 
Sound Card: Yes
 
Free Disk Space: 35 GB
 
 
 
Ajánlott:
 
CPU: Intel Core i5 2400, AMD FX-4100, or better
 
RAM: 4 GB
 
OS: Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1 64-bit with latest service pack
 
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 470, ATI Radeon HD 5870 or better
 
Sound Card: Yes
 
Free Disk Space: 35 GB

 • DUDUDUDDUU likes this

#2 Naomy

Naomy

  Legendary

 • Legendary
 • 1027 posts

Posted 24 June 2016 - 04:39 PM

Mit tegyek ha az Alábbi opció vásárlása után, nem érkezett meg a megígért Kezdő ruháim, akár a goldom?!

 

                                                                    1585bnq.png

- Reloggolj Egyszer - Kétszer, Hisz Nyomban a vásárlás után nem fog megérkezni. Akár Ezt is beírhatod: /Reload 

Ha esetleg nem Érkezne meg, Kérlek Küldj Nekem vagy Loopnak egy Privát üzenetet, és biztos lehetsz hogy fogsz kapni Segítséget, és nem vásároltál hiába!

 

WoD Changelog:

- Itt tudod követni az újabb és újabb javításokat, napról - napra, hétről - hétre! 

http://forum.monster...-announcements/

 

Legutóbbi, és egyben legelső Nagy javítás lista itt található meg! Vasárnap, azaz 06.26.-án lesz hivatalos!

http://forum.monster...ngelog-for-wod/


 • DUDUDUDDUU likes this

#3 Naomy

Naomy

  Legendary

 • Legendary
 • 1027 posts

Posted 24 June 2016 - 04:40 PM

Hiányzó Title még az Előző Realmról (MoP) ?!

 

- Ez esetben Engem vagy Loopot keresd fel Privát Üzenet formájában! :)

 

Mikor lesz elérhető a Highmaul Raid?

- Pontos Időpont: Július 13!!!

 

Mikor lesz Elérhető a Character Transfer Ragnarosra, Monsterről?

-  Pontos Időpont: Július 1 !!!

 

Mikor Tudunk Végre Arénázni az új Realmon ?!!!

- Ez Jelenleg Vita alatti Téma, A Napokban Hivatalosan is informálva lesztek mindenről!


 • DUDUDUDDUU likes this

#4 Naomy

Naomy

  Legendary

 • Legendary
 • 1027 posts

Posted 24 June 2016 - 05:09 PM

A Topic Frissítés alatt folyamatosan!