Jump to content

Photo

Jó Meghalt A Magyar Társadalom


 • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 Havelena

Havelena

  Veteran

 • Veteran
 • 67 posts
 • LocationEverywhere

Posted 06 May 2018 - 08:07 PM

Hát úgylátszik ennek is eljött az ideje ennyi év után, hogy fel nézek nagy érdeklődéssel és látom teljesen elveszett a magyar fórum! Mi lett az emberekkel? Megunták ezt a szép szívárványos színvonalat? Vagy már teljesen a pénz beszél serveside-ról? Hmm, minden esetben meg kell jegyezni, hogy elég jól megy ha a Blizzard még nem érkezett meg.  :D  :D  :D


 • ovajopiteq, GamarjagaV, CanScatS and 3 others like this

#2 kawanin

kawanin

  Member

 • Member
 • 16 posts

Posted 07 May 2018 - 07:01 AM

Legion hordában még vagyunk azért jó páran, szerintem csak ide nem jönnek fel az emberek. #3 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 23 May 2018 - 08:52 AM

Magyar társadalomról már jó rég nem beszélhetünk ezen a szerveren, max Legionon.. #4 sKT ツ

sKT ツ

  The Powerpuff Girls

 • Heroic
 • 536 posts
 • LocationBotswana

Posted 24 May 2018 - 05:48 PM

Ez a fórum sose volt aktív, kivéve ha a két (vagy három) élettelen marhát - értsd: Davyx, Kanako, Swooz, Én - itt idétlenkedtek többedmagukkal. Legkevésbé rágalmazó módon értem ezt... "t'ú dat"

 

Fact2: pont a bagatel hozzáállás (mind a Mi és a többi GM hozzáállása ) miatt is lett olyan-amilyen a community, másrészt diszkórd / téjes /istenadja szkályp mai napig erőteljesebb kommunikációs platform, következtetés fórum "közösség" mire ha van saját köröd?
Ergó mire panaszkodtok most? Mert nincs aki válaszoljon vagy hogy nincs meg az a "publikus" kommunikáció? Mindkettőre van korrekt elfogadható opció :) (-> diszkó)

Fact3: blamálni a szervert mert szar, de most miért kell ezt traktálni ha nem lesz másképpen? Mindenkinek megvan a dolga és ha annál többet feccölne bele, irreális elvárás ez az ember saját intim / privát szférájával szemben. 


Egy dolog sose változik, az a shittalk, mindenkire vonatkozóan, de hát könnyebb azt mondani hogy ez nem működik vagy hogy a Jani vagy a Réka hülye... :D


Egyszerű kis tipp ha minimálba is van butthurt valakinek valamivel kapcsolatban, csináld azt amit szeretnél :)

Én meg a velős faszságaim még mindig ugyanazok :o

Szép napot,
Ádika


 • Amecchi and Havelena like this

Rome is burning. And the problem is not just with the people who started it. They're past irredeemable.
The problem's with all of us who do nothing...
AND ROME WILL BURN FOREVER!


#5 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 04 June 2018 - 10:17 AM

Itt nem az a legnagyobb probléma hogy nincs Magyar társadalom, hanem hogy nem találkozol már sem a szerveren, sem a fórumon értelmes edukált emberrel akivel megtudná magad érteni, ergó aki éppen beszéli az Angol nyelvet(nemtudom Discordon mi a helyzet, nem nagyon követtem), mivel annak kellene lennie a központi, és egyben összetartó nyelvnek.  Másrészről nézve a laddert, szinte mindenki elhagyta ezt a szervert már (jó magam máshol játszok néha-néha), force que mindenhol, semmi versenyképesség.. de legion biztos jobb..#6 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 04 June 2018 - 11:52 AM

Én magam még itt tolom ezen a szerveren, elolvastam amit itt írtatok bizony tényleg nincsen catán magyar sőt ha van is akkor nem játszanak csak vannak és kész én magam aliban nyomom próbálok össze hozni egy értelmes klánt de már nem sokan vannak akik magyar klánba jönnének. Mért is? Ja igen mert ha már tud angolul vagy spanyolul akkor oda megy és jobb mert nyomják a ds fl nm hc össze tartóbb minden most is 2 napja találkoztam 2 magyarral az egyik 1 hete kezdett a másik meg alig van fent így nehéz fl vagy ds re menni én magam nem tudok angolul vagy spanyolúl így nekem nehéz ki mit mond de azért én nem adom fel hátha vissza jönnek ha modjuk meg kerestek/keresnétek akkor ezen a néven Jayar vagy klán néven Azeroth for Alliance szívesen várok minden magyart ott #7 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 04 June 2018 - 12:14 PM

Én magam még itt tolom ezen a szerveren, elolvastam amit itt írtatok bizony tényleg nincsen catán magyar sőt ha van is akkor nem játszanak csak vannak és kész én magam aliban nyomom próbálok össze hozni egy értelmes klánt de már nem sokan vannak akik magyar klánba jönnének. Mért is? Ja igen mert ha már tud angolul vagy spanyolul akkor oda megy és jobb mert nyomják a ds fl nm hc össze tartóbb minden most is 2 napja találkoztam 2 magyarral az egyik 1 hete kezdett a másik meg alig van fent így nehéz fl vagy ds re menni én magam nem tudok angolul vagy spanyolúl így nekem nehéz ki mit mond de azért én nem adom fel hátha vissza jönnek ha modjuk meg kerestek/keresnétek akkor ezen a néven Jayar vagy klán néven Azeroth for Alliance szívesen várok minden magyart ott 

Van egyáltalán igazi Ds mint régen? Van egyáltalán rá igény? Van egyáltalán elegendő player hozzá? Ha igen hány boss megy le ? 2/8? Na ezek a kérdések amikre mind az a válasz nem. Arról meg hogy Magyar Klán, már régóta nem beszélünk, talán még hordába ahol még skt volt(nemtudom a nevét), az egy sikeres klánnak tűnt, teli magyarokkal. De az mikor volt.. Ajánlom hogy kicsit kezdj el Angolozni, mert nem csak a Cyber világban elengedhetetlen, hanem a külvilágban is.

A PvP-ről kicsit: talán 1 hónapja vagy 2 hónapja mielőtt odaadtam volna valakinek az accountomat ajándékba: Botrány, felmentem és oro porfavor, és egyéb más nyelveken kaptam whispereket , gearless playerektől. Semmi esély, és értelme nincs itt ratingért játszani hiszen az ember kénytelen perceket állni queue-ban hogy végre valaki ellen játszhasson, hozzátéve hogy 1-1,2k mmr teamek ellen játszik az ember. Nemtudom hogy mi a helyzet a Dodgerekkel / Wintraderekkel, de ha a régi időkre visszaemlékszek és elgondolkozok rajta, akkor bele se merek gondolni most mi lehet.. Nem mellesleg mindenki Gladiator title-val rohangál összevissza. Kezdjük ott hogy Titlet nagyon ki se adnák 2v2-ben. És a 3v3 - ról még nem is beszéltem. 


 • Havelena likes this

#8 sKT ツ

sKT ツ

  The Powerpuff Girls

 • Heroic
 • 536 posts
 • LocationBotswana

Posted 04 June 2018 - 08:58 PM

Nem kötöszködés céljából, de....
Attól hogy még választékosan próbálsz fogalmazni nem azt jelenti, hogy választékosan beszélsz.
edukált="tanult"/nevelődött etc...  csak mert a régebbi laderről tudok olyan top3 magyart aki nem az a szó minden értelmében, mégis "több", mint bármelyik más player, és nem kellett hozzá különösebb intelligencia, hogy külföldön dolgozzon és angolul beszéljen? (egy gondolatfuttatásban cáfoltam két ökörséget, no offenz, bujtatott baromság ha megérted, megérted)

Szóval edukáltnak semmiképpen sem kell lenni ahhoz, hogy szórakozz. Már pedig bármilyen szinten megy a géming, attól ebből a szükségletből adódóan csinálod azt amit.

A pvp title-eket olyan tehetségtelen barmok szerzik, mint pl. én. Csak idő kell hozzá és pozitív winrate (retail-en is hasonlóan megy..... CSÚNYÁN bagatelizálva) Túl van nagyítva a jelentése, itt inkább a kveliti erkölcsökről lenne szó, ami nekem és sokan másoknak nincs meg.
Kompetetív közegre vágysz? Ne tört szerveren keresd, arra mai napig vannak megfelelő online fórumok (fórum, klasszikus értelembe véve) :)

Én pl mai napig elmosolyodok ha egy Bulls, vagy Sportzy vagy egyéb szerez bármi "eredményt" itt.
Értsd egyszerűen PVP nem működik máshogy csak így, és ahogy van. (itt monsztörön!)


Egyetlen "sikeres" klán volt, az Vallené, a rosszmájúság -mert az viszont meg volt egyeseknek- a boldogtalan ember ismérve és az mindenhol lesz, előbb-utóbb beledőltek volna ők is mint a többi kismillió próbálkozás.

Azt kellene észrevenni hogy egyszerű dolgokat nagyítotok fel, korábban én is megtettem, és örjöngtem azért hogy leszophassam a saját magam ideálját, de felesleges.

 

"Rome is burning. And the problem is not just with the people who started it. They're past irredeemable.
The problem's with all of us who do nothing...
AND ROME WILL BURN FOREVER!"


Long in short, hozz olyan döntést ami megfelel neked, és tégy amit akarsz.
 


Rome is burning. And the problem is not just with the people who started it. They're past irredeemable.
The problem's with all of us who do nothing...
AND ROME WILL BURN FOREVER!


#9 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 05 June 2018 - 09:38 AM

A te kioktatásaid meg az okoskodásaid nem nagyon valtoztak skt, nade ez ne is változzon már :D Az angolt azt azért irtam úgy mivel ha nem nagyon talalkozik saját anyanyelvén beszélő playerekkel, akkor kénytelen valamit kezdeni. Az angol nyelvtudasnak nagyon sok előnye van ahogy írtam nem csak játékokban meg az interneten hanem már rengeteg munkahelyen követelmény, nem mellesleg ha külföldön szeretnel dolgozni akkor értelemszerűen felveszel egy ahoz megfelelő nyelvet.
Az edukaltsagnak meg igen is van jelentősége, hiszen nyilván megtudsz különböztetni két embert egymástól hogy milyen neveltetesben részesült, és milyen a viselkedése. Természetesen edukaltsagnak nem kell rendelkeznie ahoz hogy tudj szorakozni,ám egyes playereknek a viselkedése, hozzaallasa feléd lehet hogy zavaró tényező. Meg azért az észrevehető ha valaki tényleg civilizált módon beszél hozzád, az ilyen fajta emberekből van hiány a gamer világban sajnos..

Arról pedig hogy ki gladiátor meg ki nem és ha van kedved / kedvetek egy kis szórakozásra csak nézzétek fel monster-wow ra :D#10 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 02:49 PM

Nem akarok annyira bele szólni a ti kis vitátokba de az angol nyelvtudásom nem üti meg sajnos azt a mércét hogy én bárkivel el tudjak beszélgetni igaz volt rá példa hogy simán le írtam dolgokat fordító nélkül mert azt használok sajnos és tudta mit akarok de vannak komplex mondatok amiket nem tudok és nem is tudom le írni és ha ez miatt valaki hülyének néz hát nézzen mert hogy Ő méltósága tud perfektül angolul és tud is velük kommunikálni velük akkor tegye azt de én magam csak az alap szavakat tanultam meg pár év alatt és nem suliban hanem csak unatkoztam és uccu neki és kész viszont az az érdekes hogy ha valamit mond az angol értem mit akar de nem tudok rá válaszolni és néha ez nagyon idegesítő a számomra na mindegy kb ennyi amit mondani akartam #11 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 05 June 2018 - 02:51 PM

Nem akarok annyira bele szólni a ti kis vitátokba de az angol nyelvtudásom nem üti meg sajnos azt a mércét hogy én bárkivel el tudjak beszélgetni igaz volt rá példa hogy simán le írtam dolgokat fordító nélkül mert azt használok sajnos és tudta mit akarok de vannak komplex mondatok amiket nem tudok és nem is tudom le írni és ha ez miatt valaki hülyének néz hát nézzen mert hogy Ő méltósága tud perfektül angolul és tud is velük kommunikálni velük akkor tegye azt de én magam csak az alap szavakat tanultam meg pár év alatt és nem suliban hanem csak unatkoztam és uccu neki és kész viszont az az érdekes hogy ha valamit mond az angol értem mit akar de nem tudok rá válaszolni és néha ez nagyon idegesítő a számomra na mindegy kb ennyi amit mondani akartam 

Játékokon keresztül mint pl wow a legegyszerűbb megtanulni Angolul, én magam is itt tanultam meg, nem az órákon azt elhiheted :D#12 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 02:56 PM

el hiszem mert ha órákat kéne venni akkor az kicsit húzós lenne#13 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 02:57 PM

ismerős a neved naomy nem tom honnan lehet régen fent láttalak wowon passz#14 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 03:00 PM

nem ezért vagy azért de ezek a kedves angolok is most el mehetek oda ahova gondolom ki írták ds hc kell ez az stb érted jelentkezem be hívtak amint mondtam az ilvlemet holy pala 392 azonan lrugtak ki na akkor most hogyan mennyen el valaki dsre ha nem viszik el magyarok meg már Ba....k jönni ha meg vannak is vagy legionon vagy valahol eredeti környékén ja meg sajna nem tudom a ds taxot így nem merek rendezni #15 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 03:03 PM

áh tudom honnan ismerős te régen talán vagy most is gm vagy /voltál ha jól tudom #16 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 05 June 2018 - 06:11 PM

Hát igen általába HC- módba inkább full gearelt emberek járnak és mindig csak 1-2 embert visznek be akiknek kell item. Jó ha van valami ismerettséged játékban is vagy csak szimplán ha jól játszol, észrevesznek! :)

Igen GM voltam egyébként, csak sajnos időhiány miatt inkább nem folytattam tovább.#17 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 05 June 2018 - 07:57 PM

én meg jelentkeztem gm nek ide hogy segítsek a playereknek de nem vettek fel igaz van 5 hónap tapasztalatom meg minden sok parancsot tudok meg minden de ja nem sikerült és most jött a klánba 2 srác aki kicsit gyengék sajnos de fel gearelem őket hírdetni kell a klánt és kész én nekem nincsen semmi követelményem vagy hasonló csak ha van raid insta vagy valami akkor légy ott meg ts3 használata kell ja meg a legfontosabb ha fel gearellek akkor annyit hogy nem mész el másik klánba mert ott van ds nm hc én csak ennyit kérek#18 sKT ツ

sKT ツ

  The Powerpuff Girls

 • Heroic
 • 536 posts
 • LocationBotswana

Posted 05 June 2018 - 08:36 PM

Angol- nyelvvizsgát középfokon 16 évesen ütöttem meg 10x1500 Ft óradíjjal, ahol egyetlen értékelhetőt tanultam meg, amúgy az eléggé szabadelméjű magántanáromtól, beszélj és ne ragadj le azon hogy tévedsz mert mindenki helytelenül beszéli az inglisht bizonyos értelemben... Ettől függetlenül szar vagyok az angolommal, de van tapasztalatom.

Egyes magyar és nem magyar GM-ek ezzel fájóan visszaéltek ezzel, néha én is (de akkor baszotttúl csúnyán xD). Pedig egyszerű angollal kell beszélni az itt játszó playerekkel, mivel nem értik meg másképpen....  :)

Sokadik visszatérő téma a PVE: nem olyan nagy ördöngösség ds norm-ot 2. boss és dw-Spine (nem tudom hogy ő hanyadik), átl 385 ilvl-el lazán lelehet hozni -előbbin főképpen a healereknek kell bírni, utóbbin a dps-nek-, mert monsteren sok minden más ami kihat az egészre....

De attól függetlenül rohadt könnyen teljesíthető az egész :)

DS HC is különbözik pár dologban eredetitől, szóval ez se akkora nehézség, csak tudni kell az alap dolgokat és raid szinten átl. 25k dps kell semmi más :D habár még mindig a kedvencem hogy Igorék brigádjának facen magyaráztam el hogy mi merre hány méter és miért kb PowerPoint prezentációval xD

 

Nem vitaszándékom van az egész hozzászólásmizériában, csak próbálok egy másik perspektívát mutatni :)
Ahhoz hogy GM legyél nem kell ismerni különösebben a commandokat, pláne hogy én szorgalmaztam az erős 80%-nak kitörlését mert felesleges volt a support szintre, vagy visszaéltek vele etc :)
Normális értelemben az a jó GM aki elvégzi a casual banhammer feladatot és "populáris" szinten megválaszolja a megválaszolandót :)
 

Erről hogy ki- kivel játszik és klánozás már alapból egy ócska szokás, mivel teljesen más mint a klasszikus "felfogás".

Ne magadhoz kösd az embereket hanem szimplán játssz, és legyen meg a filing hogy veled tartsanak.

Én egyszerre biztosítottam a funt, és azt a kellemetlen gyomorforgatóan idegesítő érzést akikkel toltam :D
Legionön klántól függetlenül megvolt a brigádom, miközben a realmfirst raid-ek "csendes" troll tagja voltam, ugyanez igaz volt cataclysm-es mókáimra és mindkettőnél igaz volt hogy közben egy teljesen más személyben "dolgozó" staff tag voltam.

Itt a példa rá :)

 

A kedvenc közös pontom mindkét realm játékosközösségében, hogy az idővel hozzám "közelálló" playerek közt mindig volt egy balkáni akinek Honey titokban igent mondott, de mégse. xDDDDDD #RipJabba #RipKlinda #bestEUwannabeName

Vica versa nem megmondom mit csinálj, se nem okoskodás, de nem kell túlgondolni a dolgokat. 


Rome is burning. And the problem is not just with the people who started it. They're past irredeemable.
The problem's with all of us who do nothing...
AND ROME WILL BURN FOREVER!


#19 Naozxy

Naozxy

  Legendary

 • Legendary
 • 1146 posts

Posted 06 June 2018 - 09:15 AM

Az iskolában meg a nyelvtanfolyamokon sokkal inkább a hivatalos nyelvhasználatra tanítanak meg amit egy fórumon mint pl itt sokan nem értenének meg, én sokkal inkább a szlengesebb módját preferálom az angolnak mint a hivatalosabbik formáját, de Niki mindíg az utóbbit eröltette, hiszen mind te is meg énis egykor még GM-ek voltunk :D Nem kell nagy tapasztalat ahoz hogy GM legyél (kratos), lehet továbbra is jelentkezni csak mint Magyar Szupport(gondolom), tehát csak a Magyar Fórumon kellene dolgoznod. De ha GM szeretnél lenni, ott azért jó ha tudsz Angolul beszélni, meg ha tudsz a játékról pöppet (class mechanic, raidek / pvp stb). A Commandokat pedig elmondják hogy kell használni, de sajnos egyet kell értenem azzal hogy rengeteg a visszaélés vele és felesleges a szupport szintre.

PvE: Hát, nem tudom hogy egyáltalán van e guild aki képes 8/8-ra teljesíteni az egész instát.. rengetegen leléptek, a jó régi klánok megszűntek mind a 2 oldalon, szerintem az igény is csekély már, 25hc-ról meg inkább ne is beszéljünk xD

 

Szóval ''Kratos'', próbálkozni mindig megéri, nem kell feladni, ha okkal utasítják el a jelentkezésed akkor javíts azokon, és próbáld meg mégegyszer! :) Ha kell segítség írj rám nyugodtan üzeneten keresztül, vagy ha skt-ban még mindig van egy csöppnyi segitőkészség(  :wub: ) akkor rá is számíthatsz! 

 

Üdv,

Nao#20 Kratos66

Kratos66

  Member

 • Member
 • 18 posts
 • LocationHegesztő

Posted 06 June 2018 - 04:23 PM

Rendben köszönöm a sok tanácsot skt meg nao megpróbálkozok vele és hogyan tudom pontosan fel venni veled a kapcsolatot nao?